Konstruktiv kritik

Den konstruktiva kritikens ädla konst är att veta vilken ambitionsnivå vederbörande har och vad denne vill uppnå. Kritik i alla dess former kan svida och det är inte speciellt kul att såra någon

Nedräkning


Ett litet raseri

Drakensköldsgatan i Eskilstuna den 25/4

Mumsigt

Nu sitter jag med en hög havreflarn som väntar på att förtäras och nyss kastade lillebror över en bit choklad

Planeringsdags

Någon gång i maj är det tänkt att jag ska besöka mina värmländska vänner och ska bl.a. titta förbi Södra Viken. Ensamt blir det inte, jag och Jimmy (Hagforsing) ska tillsammans avlägga visit  och kolla läget, det börjar bli dags nu när alla bra lärare slutar.

Beskedet

För en stund sedan trillade ett pengabesked in och jag blev genast några kronor rikare, inga jättesummor precis men det räcker gott och väl för mig.

Ny toppnotering

Det kan stolt meddelas att nytt läsarrekord har uppnåtts, 34 sidvisningar och 10 unika besökare.
Skaparen av denna blogg jublar smått och hoppas att läsarna tycker om innehållet trots den glesa uppdateringen.

Måltider

Dagens lunch bestod av två rätter, inledningsvis potatis med korvsås och några bitar smörgåsgurka följt av en tallrik soppa.
Mumsigt var det och mättade länge men inom kort är det middagsdags, ris och korvstroganoff står på menyn.

Hushållsgöra

Strax ska jag diska för att sedan gå ut en sväng, vi ses.

Eurovision Song Contest

Den europeiska schlagertävlingen har utvecklats till en simpel musikmaskerad där det hela egentligen handlar om att locka tittare, om tävlingen gällt musikkvalité hade vi aldrig fått se de låtar som hittils framförts. Dagens bidrag har klockrena slag av pop (och i vissa fall rock) och verkar inte vara mer än värdelöst "mainstream".

Ovanstående har sagts om den europeiska musiktävlingen, inte av mig men jag håller med helt och hållet.

Nästan grodperspektiv...Veolia 2663 står utanför vänthallen innan det är dags att rulla fram till hållplatsen för avgång.

Fortsättningen

Så småningom bar det vidare in mot centrum för kringvandring och jag beslöt mig för att hitta en butik som har kameran Panasonic FZ-50. Detta gick då inget vidare i den bemärkelsen att de två första butikerna inte hade den modellen, den tredje hittade jag inte men den fjärde hade modellen inne. Bortsett från att vägen till Scanindinavian Photo (som hade den i lager) inte blev som avsett fick jag å andra sidan se mycket annat innan det lossnade. Tack vare en enkel sökning på internet fann jag gatunumret, sedan tidigare visste jag att stället låg längs Norr Mälarstrand men att veta exakt vart var då inte lätt.

Intervjun och bussen

Nyss hemkommen från en dag i Stockholm sitter jag nu och reflekterar över de timmar som förflutit denna fredag.
Det primära med dagen, intervjun hos Adaptus, gick relativt bra och jag kände mig nöjd efteråt men ännu bättre skulle det bli. Det första som mötte min åsyn var en Setra S431DT från Traveller Buss, även känd som "Superior". Inte nog med att den var just en Setra, samma buss har även varit spörsmål på forumet och intressant är också att den var tyskregistrerad för inte så längesedan.

Jobbintervju

Äntligen börjar det släppa, Adaptus kontaktade mig igår för att boka en tid till intervju och idag sattes tid och datum te fredag kl.11.

Så var det gjort

Min ansökan till höstens kurser på högskolan har skickats in och nu återstår bara att vänta på svar.

Fartygspositioner

Silja Festival har nyss passerat Åkersberga och befinner sig nu i höjd med Vaxholm, Viking Cinderella samt Silja Symphony ligger i hamn och Viking Mariella ska snart angöra Stadsgårdsterminalen.

Rekryteringsmässan och Folket

Igår besökte jag Rekryteringsmässan i både Eskilstuna och Västerås och har däremellan åkt i bekväma och fräscha bussar från Björks Buss (Hallstahammar). En duo från folket var också på plats och det resulterade för mig i en medverkan i bildspelet som nu finns på tidningens hemsida.

Bildgåta - Skyltning av buss

Vart befinner jag mig och vad är det som inte stämmer med skyltningen?
Bonuspoäng får den som listar ut vilken typ av buss det rör sig om.

image12

RSS 2.0