Artikelns innehåll

"Visst är innehållet i en artikel felaktigt om man citerar en resenär och ger intrycket av att det var totalt kaos, när det finns andra personer ombord som ger en helt annan version. Även den versionen bör naturligtvis vara med."

En hjälpande hand

Så har jag fått agera lärare idag:):), en kursare hade vissa svårigheter med ett antal prover så jag vägledde honom och gav råd för hur han bättre kan lägga upp sina studier.

Självstudier

Likaså igår sitter jag och de andra idag med egna studier där vi repeterar B-teorin samt kanske går in och behandlar färdskrivaren samt funktionsbeskrivningen. För min del är det på B-delen vara ett delprov kvar innan jag går över till annat och det lär vara överstökat under dagen.

Som bäst ...

Som bäst håller jag på med att läsa det som skrivits de senaste dagarna i bloggvärlden, datoråtkomsten har det varit sådär med nu i början men jag har snart tagit igen det som missats.


Vad skulle ni tycka om ifall ditt ex höll på med sin kompis ex?

Kanske ingen svart/vit fråga, de är ju "ex" med varandra, alltså har förhållandet mellan dem tagit slut och då finns inte heller några inbördes skyldigheter. Det är en sak om ens ex får ihop det med sin kompis ex av ren kärlek och att de gillar varandra. En helt annan sak vore det om ens ex gjorde det enbart för att retas och göra en svartsjuk, vilket Bea säkert syftade på.

Sedan är frågan om man ska eller inte röra sina kompisars ex, den grejen har jag aldrig behövt drabbas av på ena eller andra sättet så ni får gärna delge mig era egna erfarenhet.

Repetering av B-teorin

Denna dag är ämnad åt självstudier där jag nu repeterar teorion för B-kortet. Det är aldrig fel, speciellt inte när jag tydligen har missat på vissa punkter som egebntligen är ganska simpla men repetionen är ju till för att sånt ska korrigeras.  Att döma av delproven verkar jag i överlag hålla en ganska hög nivå på de teoretiska kunskaperna och tänker även fortsättningsvis hålla ångan uppe

Kursstart för bussförarutbildningen

Hej allesammans!
Som många vet har jag börjat på en bussförarutbildning i Vännäs och tänkte nu avlägga en liten rapport. Det har tyvärr uteblivit pga avsaknad av dator men idag hittade jag några maskiner på skolan vilket sannolikt betyder en mer frekvent händelserapportering.
Nåväl, till ämnet:
Kursstarten var i måndags med en introduktion och genomgång av utbildningen i stort, dessutom fick vi redan då vår allra första läxa. Denna skulle skulle handla om vad vi elever anser lämpligt att kräva för att få D-behörighet och redovisas dagen därpå.  Sagt och gjort, läxan förhördes och det visade sig att det vi kommit på stämde riktigt bra med Skolverkets och Transportstyrelsens kursplaner som även de behandlades. En ny läxa mutdelades där vi till idag skulle repetera och läsa in B-delen inför teorifrågorna.
Av de sistnämnda har jag blivit klar med en och ska fortsätta med densamma under dagens gång.
Grupper har vi också blivit indelade i och scheman ska inom kort delas ut, det första gänget som är ute och kör hamnade jag inte i men min tur kommer senare.

Jobbförfrågan

Så har jag idag blivit tvungen att tacka nej till ett jobberbjudande, blev tillfrågad om att jobba i Gävle några veckor men då min utbildning hägrar fick jag lov att tacka nej. En liknande händlse utspelade sig förra året, hade sökt och blivit kallad till en personligt samtal hos Västerås Transportkonsult men fick där avböja eftersom ett annat jobb låg i tiden.

Hej å hopp

Uppe med tuppen var jag inte alls idag men unnade mig däremot en sovmorgon(inte ovanligt) för att sedan gå ut ett tag. Det slutade med att jag hamnade på Time Out en timme, läsa tidning o småsnacka lite och därefter blev det promenad hemåt där jag nu befinner mig.

Zzzzz...

Nä om dä va sovdags nu kanske, har ju faktiskt lite att stå i inför kvällen och vill inte riskera att halva dagen går bara för att jag är lat och inte ids gå upp. Bättre är egentligen att lägga sig på bättre tider men till det finns just nu ingen orsak, annat blir det då jag börjar skolan nästa vecka.

Tre slags människor

Här i Världen finns det tre olika slags människor::::: Vita, mörka och Chaufförer...(Hihi).
Jag ä inte vit...Jag är inte mörk...men jag är en chaufför(snart)...

Vokabulären

Vokabulären och skrivsättet blir som den blir när kulturkonsumtionen mest består av amerikansk film och värdelös manstreammusik. Detta har de lärt från filmer, au pair-jobb eller usla språkresor. Kräv korrekt brittisk engelska eller någorlunda hyfsad engelska om det nödvändigtvis skall vara "link-language". Många ungdomar tror ju att det är mer professionellt att tala slum-dialekter än the queens english. Det är ju inte MacBeth och såna dramer man hyr i videobutikerna.

Absolut ingenting

Absolut ingenting, en frekvent företeelse i Eskilstuna.  Syndromet är obotligt, härjar skoningslöst och några bromsmediciner har ännu inte tagits fram, dessutom är smittorisken hög varför man bör hålla sig på avstånd från denna plats. Tog vad jag trodde var vaccin men än idag vankar jag av och an så jag lurer på vafan ja drog i mig. Kanske läkaren tog fel spruta, nästa gång det är vaccin ska jag be läkaren att från skåpet till höger "ta fel" spruta ännu en gång...

19:20 imorgon kväll

Med mindre än ett dygn kvar till avfärd sitter jag nu och tar mig en liten paus från småplockandet.
Bara tanken på att jag ska börja plugga nästan 70 mil har inte slagit mig alltför mycket men resfebern lär väl ge sig till känna när bara några få timmar återstår. För er som inte vet... förlåt så mycket, har ju aldrig nämnt det i bloggen, jag har nämligen sökt och blivit antagen till en 15 veckor lång bussförarutbildning på Liljaskolan i Vännäs. Kursstart är den 7/9 och efter avslutat utbildning är tanken att jag ska ha behörighet att framföra buss, givetvis är ju tanken att jag lättare ska ta mig ut i arbetslivet med busskort i bagaget och därför kan de lokala bussbolagen (Eskilstuna) räkna med att få besök av mig.

Den trasiga klockan

En trasig klocka visar rätt tid två gånger om dygnet ty visarna stannar på tiden 3:01 men visar rätt tid även 15:01.

Födelsedagar

Visst är det härligt med födelsedagar? Man får (oftast) mycket uppmärksamhet och får fira att man blivit ett år äldre även om tidens förbigång märks även på andra sätt. Själva presentmottagandet är egentligen mindre viktigt då jag hellre värdesätter att tillbringa denna speciella dag i kretsen av de närmaste.

Varmrökt mumsimums

Fisk tycker jag mycket om och en god sort är makrillfilé som gärna får vara varmrökt men samman med tomatsås går också alldeles ypperligt. Brukar vanligen ätas som den är men ikväll serverades fisken med en skål pasta, mest för omväxlings skulll men också för att jag hade lite rester kvar i en kastrull.

Smaklig måltid!

Stockholmare på besök vid västkusten

Stockholmare på Västkusten:
"har ni reeker"
"ursäkta vadå?"
" ja reker"
"??"
" sånna der man eter"
"nä maneter säljer vi inte"

Retorik

Det är ett populärt retoriskt grepp, att anklaga de som inte har samma uppfattning för att vara blinda, dumma, sticka huvudet i sanden etc.
"Alla vet ju" är också en sådan där nonsensmetod i argumentation, för då inordnar man hela mänskligheten på sin egen sida utan att den har blivit tillfrågad. Det är dock sällan en särskilt övertygande metod.

RSS 2.0