Hemuppgifter & repetitioner

Til imorgon har jag fått i uppgift att besvara ett antal urvalsfrågor och dessutom ska dagens CE-teori repeteras så det fastnar lite bättre.

Födelsedagsfirande

Dagen har i huvudsak bestått av  firande då min bror fyller 14 denna söndag och mina småsystrar har varit iväg på ett annat kalas några timmar för att fira deras vän som fyller år i dagarna.

Malmø

Lad os omdøbe Malmø station til København Øst hvorefter der kan komme S-tog til forstaden.
Spor 1 på Malmö C er fjernet og vil ikke komme tilbage...

$$$$

Den amerikanska dollarn är nu nere i 7,51 vilket tyder på att valutan blivit en krona billigare gentemot kronan, lagom till semestern stärks alltså den svenska valutan vilket kan medföra en och annan fördel.

Dollarkursen

Kursen för valutan är nu nere i 7,60 efter att tidigare ikväll ha sniffat på 7.55, med de senaste olika kurserna i minnet kan man konstatera att kronan sakta men säkert blir allt starkare gentemot dollarn. Hur det påverkar världsekonomin är nog för tidigt att sia om men förhoppningsvis tar konjunkturläget en vändning uppåt.

Det lyckades

Efter lite tryckande här och där knäckte jag (den relativt simpla) kombinationen och bagagebandet är nu färdigt att användas.

Knäcka kombinationer

Mitt bagageband har ett lås vars kod jag nu försöker knäcka, lyckligtvis är kombinationen bara tvåställig men alternativen desto fler.

McDonalds i ett nötskal

Att köpa mat från McDonalds brukar vara lika med ljumna hamburgare och mjuka strips, dvs som en micrad söndagsfrukost. Inte för att just det skulle vara osmakligt men hellre värmer jag gårdagens Calzone än tuggar i mig en rumstempererad köttklump och strips som ser ut som om någon har stampat på dem. Iofs kan ju burgarna också se ut så med sallad som ligger lite här o var men det får man på köpet...

Genom att läsa ovanstående har ni nog fått er en uppfattning om vad jag tycker om burgare från snabbmatskedjorna.

GUIF i Globen

Sedan snart två timmar är jag hemkommen från Stockholm och Globen där Guif finalspelade mot Alingsås, matchen slutade visst till Guifs nackdel och poängställningen kan någon annan bättre men en upplevelse i sig var det ju ändå.
Nu gick jag inte på själva matchen men lyckades roa mig ändå, träffade bl.a en vän som bor i Stockholm och då kameran var med gick jag på en fotorunda.

Uppdateringar

Dagens uppdateringar har fått stryka på foten då jag har varit på resande fot men under kvällen kommer jag att ger er något att läsa.

Möblemang

Till hemmet har jag ikväll burit en soffa samt ett ljust, lågt vardagdsrumsbord och nu gäller det att få iväg de nuvarande möblerna på något vis.

Smaskens

Dagens lunchlåda kommer att bestå av ris och köttfärssås med inslag av ärtor, majs och paprika,
Just det, imorse slänge jag i lite strips och ett par prinskorvar så en kulinarisk kabaré väntar mig om ett par timmar.

Inför SM-finalen i Globen (GUIF)

Under min morgonpromenad möttes jag av denna som ringlade sig en bit från Cityhuset, först visste jag inte varför men så nämnde en person att de troligen köar för biljetter till Guifs SM-final i handboll.
Som många säkert läst/hört vann ovan nämnda lag sin semifinal och kvalificerade sig därmed till slutfinalen där de mot Alingsås ska tävla om SM-guld i handboll. Sportintresserad är jag inte direkt men när ett lokalt idrottslag har chansen att ta hem en stor vinst höjer jag lite extra på ögonbrynen.

Vad ska du ha till middag ikväll?

Ja som frågan lyder undrar jag vad du ska äta till kvällens middag eller har du kanske redan ätit?
Själv tuggade jag i mig resterna av dagens lunch (ris m. korv&löksås), fortsatte med ett päron och lite strips och väl hemma hittades en köttpirog som smakade alldeles mumma :)
Mättande som det var klarar jag mig nu till frukosten och vad morgondagen har att bjuda på visar sig då.

Tålamodets slut och nätverksfel

Morgonmöteskulle vi idag ha som vanligt - trodde jag men det hela utvecklade sig till en fullskalig debatt som minst sagt drog ut på tiden. Tålamodet tröt och till sist lämnade jag rummet och satte mig att knappa med datorn, på plats upptäckte jag att gårdagens nätverksfel ligger kvar än idag. Igår var det nämligen knas med strömförsörjningen och hux flux fick jag åtkomst till enheter som jag normalt inte ska komma åt. Så länge som det här pågår kan jag snoka runt i mapparna och hitta en massa skoj.

TVdags - Andra Avenyn

Sedan ett par månader tillbaka följer jag ovan nämnda serie regelbundet och skulle ha svårt att slita mig från den, inte bara för att den är välgjord men också för att den är en följetång. Alla som följer en tv-serie av något slag, säg Desperate Housewives, Prison Break, Gossip Girl o.d kan nog vittna om hur bl.a spänningen stiger när ledmotivet rullas upp, när intrigerna hopas, hur karaktärerna interagerar och då alla smaskiga skandaler, otrohetsaffärer m.m rullas upp. Icke heller att förglömma chansen att få gotta sig i andras olycka eller hoppas att de där två turturduvorna finner...
Många har säkerligen retat upp sig på dessa irriternade reklampauser just när det är som mest intressant eller då avsnittet tar slut och man vill ha mer tv, efter en vecka kommer nästa och givetvis är då gemene man planterad i soffan och låter ögonen jobba. 
 Tror ni att den finns en skillnad program/serier med olika sändningsintervaller? Alltså att vissa sänds på en bestämd tid varje dag medan andra bara visas en gång i veckan. Min teori(obs bara en gissning) är att man skulle kunna ta en serie för givet om den gick varje dag men om jag tar Grey´s Anatomy som exempel vet de flesta att de går en gång i veckan.
Mellan varven hinner tittaren reflektera över det som visats och då ha det som samtalsämne med andra i sin omgivning, någon känner kanske igen sig och har varit med som samma saker eller har satt sin fot där avsnittet spelats in.

Vad tycker du om ovanstående och vad får dig att följa ditt favvoprogram?
Skulle det bli bättre/sämre om det sändes en eller flera gånger i veckan?

(Medan detta inlägg skrivs får jag veta att Andra Avenyn hade sin säsongsfinal förra tisdagen så nu gäller det bara att hålla ut till hösten.)

Mums mums

Mums mums, mat är gott och om den mättar är det änu bättre. 
Dagen till ära bjöds det på pasta med en välsmakande köttbullssås
och som frukost tuggade jag i mig en bit pizza.


Poppis?

Nej rent allmänt är jag nog inte mer poppis än någon annan men det är alltid kul att bli uppmärksammad på ett eller annat sätt. Varesig det gäller en hög med olästa e-postmedelanden, positiv kommentar från omgivningen eller en välmenande blick från någon tjej. ;) Omvänt kan det vara nog så givande att vara likadan tillbaks såsom att få ögonkontakt med någon galant dam, sända ett positivt meddelande som man vet kommer uppskattas eller att ombord på bussen resa sig upp för äldre människor som behöver sitta ner.

/Funderar Martin som nyligen skummat genom 6 olästa e-postmeddelanden...

Vännäs och Västerbotten

Ska det bli en västerbottning av mig eller inte?
Allt hänger på om Liljaskolan antar mig till någon av de utbildningar jag sökt och
om beskedet blir begativt kan jag luta mig tillbaka mot en eventuell utbildning på annat håll.

Dollarkursen(igen) + lite annat

Den kan nu rapporteras att dollarkursen står i 7,88 SEK per 22:15, en minskning med mellan 0,15 och 0,2 kr och motsvarande för EUR OCH GBP är 10.55(--0.095) respektive 11.832(--0.127).

Jullovet 2004

Resan hem från skolan den 22/12 minns jag klart och tydligt som om det hände igår, var på väg hem till Eskilstuna från Sunne och hade bokad biljett med rst 468 från Karlstad C till Katrineholm, avgång 19:14(?). På den snökläddda perrongen stod jag i väntan på att få borda tåget, en clementin i fickan och en flaska julmust i väskan och pepparkakor som väntade på mig ombord. Platsnumret var 2 i den ljusa men ändå mysigt gemytliga vagnen och jag blickade ut över medresenärerna och kvällsmörkret som hade sänkt sig över Karlstad. Framför mig satt en tjej med sitt barn och snett till höger en medelåldersman i de snedvridna 3-grupperna, i övrigt var vagnen nästan tom på folk. Sammansättningen för 468 den dagen (22/12-04) var i övrigt UB2NX 2519+UB2N 2905+URB2N 2907+UA2N 2830+X2N 2035 och för 8924 och 8169 X53 3286 resp. X12 3192(Stort tack till Tydal), resan från Sunne företogs i en Y1 med för mig okänt nummer.

Kvidevitt på er, små fjäderfän!

Uppför trappan

Framför fontänen

Fristadstorget den 12/4 i år

Dollarkursen

För första gången sedan en tid tillbaka står dollarn under 8-strecket och kostar nu 7,99 kr.

RSS 2.0