Funderingar

Det är inte alltid lätt att veta vilka kunskaper varje enskild individ besitter så alla får försöka ta och lugna ner sig lite och vara lite mer toleranta mot varandra.
Visst måste man få slåss för sin åsikt ibland, däremot ska man gå försiktigt fram om man är på ett område man inte känner särskilt väl, personer med kunnande kan känna sig förolämpade av att bli ifrågasatta.

Ett gott råd är att alltid tänka två gånger innan man postar ett inlägg eller kommentar, har själv gjort några missar genom att inte göra så och det är pinsamt och inte alltid så lätt att be om ursäkt för på ett bra sätt. Gott råd nr två är att alltid läsa ett inlägg noggrant och kanske flera gånger för att se om skribenten har varit ironisk, det är ju så lätt att ta fel på ironi och förolämpning.

Vidare är givetvis våra språkliga kunskaper olika och vissa har kanske inte lika lätt att uttrycka sig i ord som andra och då kan det lätt bli så att det man skriver låter förolämpande trots att det inte var meningen.
Den konstruktiva kritikens ädla konst är att veta vilken ambitionsnivå vederbörande har och vad denne vill uppnå - Kritik i alla dess former kan svida och det är inte speciellt kul att såra någon.

Hälsar
Eder
/Martin Maltkvist

Kommentarer
Postat av: l & b

hårda dissande kommentarer är feta

2008-03-14 @ 22:01:10
URL: http://wegotkokakolaveins.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0